تکنولوژی های مختلف گیت فروشگاهی


سیستم های پیشگیری از سرقت و گیت فروشگاهی از سه تکنولوژی عمده AM، EM  و RF پیروی می کنند که هر کدام در جای خاصی کاربرد دارد و مزایا و معایب هر تکنولوژی کاربرد یا عدم کاربرد آن را در  جای خاص  توجیه می کند.

1-    مدل RF که مخفف (Radio Ferequency) می باشد.
در این مدل دستگاه با فرکانس کاری از رنج ۲ تا ۱۰ مگا هرتز عمل می کند و بورد های الکترونیکی آن قادر هستند در انواع آنتن های RF کار کنند.
 
2-    مدل AM که مخفف (Acusto magnetic) می باشد.
در این مدل دستگاه با فرکانس کاری ۵۸ و ۶۶ کیلو هرتز کار می کند ولی بورد یا پنل الکترونیکی آن مختص همان آنتن ساخته شده است.
3-    مدل EM که مخفف (ELECTRO MAGNETIC) می باشد.


مقایسه تکنولوژی‌های مختلف:
تکنولوژی EM دارای دو نقطه قوت قابلیت فعال و غیر فعال شدن لیبل های ضد سرقت و جواب دهی بهتر بر روی فلزات و دو نقطه ضعف کاردکرد بسیار ضعیف و قیمت بسیار بالا می باشد و به همین دلیل فقط در کتابخانه های امانت دهنده کتاب و یا فروشگاه های دارای کالاهای فلزی بسیار گران قیمت توصیه می شود که البته در مورد اخیر بهتر است همراه با یکی از تکنولوژی های دیگر به کار گرفته شود.
تکنولوژی AM  جواب دهی خوبی با تگ سخت و لیبل دارد ولی قیمت بالای سیستم و لیبل و چسبندگی ضعیف و ضخیم بودن آن دلایل نامناسب بودن تکنولوژی AM در کتاب فروشی ها و پلاسکوها بوده  و نصب این تکنولوژی را فقط برای فروشگاه های لباس و عطر و آرایشی و ...توجیه می کند.
قیمت مناسب، کیفیت و چسبندگی عالی برچسب ها و کارکرد مناسب گیت ها با تگ و برچسب، نقاط قوت تکنولوژی RF هستند و به همین دلیل در کتاب فروشی ها و پلاسکوها تنها سیستم مناسب و در لباس فروشی ها رقیب تکنولوژی AM  می باشند.
با این اوصاف در فروشگاه های بزرگ همانند هایپرمارکت ها، دو تکنولوژی AM و RF باید مورد بررسی قرار گیرند تا مشخص شود کدام متناسب با نیاز مشتری می باشد.
در ادامه تفاوت های تکنولوژی AM و RF را بیان کرده و باهم مقایسه می کنیم.

1-هزینه لیبل دزدگیر فروشگاهی:
هزینه لیبل AM معمولاً دو الی سه برابر هزینه لیبل RF می باشد. بنابراین در فروشگاه هایی که مصرف لیبل نسبتاً‌ بالا باشد،‌صرفه با سیستم RF‌می باشد.
2-اندازه لیبل:
عرض لیبل AM  حدود 1 سانتی متر ،‌طول آن 4 و ضخامتش کمی بیشتر از یک میلی متر می باشد.
لیبل RF   3سانت در 3 سانت یا4 در4 و 5 در 5 می باشد ولی به لحاظ ضخامت بسیار نازک می باشد.(البته به لحاظ فنی لیبل های 4 در4 توصیه می شوند و لیبل های کوچک تر یا بزرگ تر کاربردهای خاص دارند).
بنابراین برای برخی اجناس کوچک امکان الصاق لیبل AM اندکی بیشتر است ولی در عوض با توجه به ضخامت لیبل AM امکان کندن لیبل توسط سارق بیشتر می باشد.
3 - بر روی اجناس فلزی هیچکدام از لیبل های فوق کارایی کامل ندارند ولی لیبل AM اندکی بهتر عمل می کند که البته   ملموس نیست. بروی روی اجناسی که فلزی نیستند ولی در بسته بندی یا خود جنس فلز غلبه دارد، لیبل AM خیلی بهتر از RF می باشد. (مثلاً بسته های چای خشک یا عطر و  ادکلون)
4 - تنوع تگ در سیستم های RF‌بسیار بیشتر است.
5 - فاصله بین دو آنتن در سیستم AM برای تگ سخت لازم نیست کم باشد ولی برای لیبل حتما باید فاصله دو آنتن زیاد نباشد. (برای لیبل عملکرد دو سیستم در فاصله مساوی تقریباً یکسان است).
6-  میزان کارایی و امنیت تکنولوژی AM برای تگ سخت بیشتر است. بنابراین در صورتی که اقلامی مانند پوشاک زیاد باشد، تکنولوژی AM توصیه می شود.
7-  در فروشگاه های بسیار بزرگ که تنوع اقلام بسیار بالاست، نصب هر دو تکنولوژی RF یا AM ،  هزینه ثابت اولیه را تقریباً دوبرابر خواهد کرد ولی در عوض امکان الصاق لیبل به اقلام بیشتری فراهم خواهد بود و هزینه جاری کاهش و در فروشگاه هایی که تنوع اقلام زیاد است و هم تگ سخت در تعداد بسیار بالا مورد نیاز می باشد و هم برچسب، نصب همزمان گیت فروشگاهی با دو تکنولوژی AM و RF توصیه می گردد.امنیت فروشگاه بیشتر خواهد شد.
به دلیل قیمت مناسب و کارکرد قابل قبول سیستم های RF عمده توجه شرکت ها به این تکنولوژی می باشد. البته سیستم های AMنیز به صورت محدودتر و برای فروشگاه های خاص که برایشان صرفه اقتصادی داشته باشد،‌ مورد توجه است ولی سیستم EM چندان مورد توجه نیست.
لازم به ذکر است که در برخی اماکن سیستم RFID نیز قابل نصب است ولی بیشتر کاربردهای دیگری همچون انبارگردانی و کنترل ورود و خروج و ... که مبتنی بر شناسه دار بودن تگ ها می باشد، مد نظر است و در صورتی که کارکردی غیر از پیشگیری از سرقت مد نظر ما نباشد، به دلیل هزینه بسیار بالا و در عین حال ضعف نسبی در این کارکرد به هیچوجه RFID توصیه نمی شود.